Novi slučajevi

Hrvatska: Broj zaraženih korona virusom porastao na 105

U samoizolaciji u Hrvatskoj je 10.000 osoba, zaraženo je devet liječnika, dok je pet ranije zaraženih osoba izliječeno od korona virusa u Hrvatskoj.
Vijesti / Svijet | 19. 03. 2020. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske izvijestio je kako je u Hrvatskoj od jutros šest novih slučajeva zaraze korona virusom, što je broj od 105 zaraženih do sada, javlja Anadolu Agency (AA).

U samoizolaciji u Hrvatskoj je 10.000 osoba, zaraženo je devet liječnika, dok je pet ranije zaraženih osoba izliječeno od korona virusa u Hrvatskoj.

U Kliničkoj bolnici Dubrava objekti se pripremaju za viši stupanj pripravnosti, tako da će ispred bolnice Hrvatska vojska podići kamp s 270 kreveta, a u Rijeci, Osijeku i Splitu se formiraju primarni centri, kazao je ministar Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić izvijestila je da su svi zaraženi stabilno te kako ih je većina s lakšim simptomima bolesti.

Uzorak brisa preminule osobe iz Istre je pozitivan na korona virus, a obdukcija je u tijeku kako bi se ustanovio točan uzrok smrti preminulog, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Testiranja se, osim u Zagrebu, provode u Splitu i u Rijeci, a komercijalni testovi koji se pojavljuju na tržištu su nepouzdani, kazala je Markotić.

Božinović je kazao kako promet hrvatskih državljana kroz neumski koridor prometuje bez zastoja.

Zračna luka Dubrovnik je od podne zatvorena zbog spremačice kojoj je dijagnosticiran korona virus. Promet za kruzere se također zatvara, izjavio je Božinović.

Kopirati
Drag cursor here to close