S križem na ramenu

Hodočasnik Saša Pavlić iz Rijeke primljen na razgovor u hrvatsku Vladu

Pavlića su Zagrepčani dočekivali na nekoliko lokacija, a na Trgu bana Jelačića na njegovom putu do Hrvatske vlade sa križem na ramenu pridružila se nekolicina roditelja sa djecom u kolicima koja imaju rijetka oboljenja.
Vijesti / Svijet | 05. 04. 2018. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko stotinu građana Zagreba okupilo se na Trgu svetoga Marka kako bi pljeskom podrške dočekali Riječanina Sašu Pavlića koji je u glavni hrvatski grad stigao nakon nekoliko dana pješačenja iz Rijeke sa drvenim križem na ramenu, sve kako bi ukazao na činjenicu da hrvatska država ima novca za nabavu eskadrile borbenih aviona, dok novca nema za liječenje teško oboljele djece, javlja Agencija Anadolija.

Saša Pavlić je Riječanin koji je privukao pozornost domaćih, hrvatskih, ali i stranih medija nakon što se u Veliku subotu, dan uoči Uskrsa, iz Rijeke prema Zagrebu zaputio pješice, noseći na ramenu drveni križ kako bi ukazao na patnje stotinjak hrvatske djece kojima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nije u stanju osigurati besplatne lijekove potrebne za liječenje rijetkih bolesti.

Pavlića su Zagrepčani dočekivali na nekoliko lokacija, a na Trgu bana Jelačića na njegovom putu do Hrvatske vlade sa križem na ramenu pridružila se nekolicina roditelja sa djecom u kolicima koja imaju rijetka oboljenja.

"Samo o njima ovisi hoće li ova djeca živjeti", poručio je Saša prije ulaska u Vladu, piše Anadolija.

Pavlić je na putu do Markova trga susreo i pozdravio još djece sa sličnim oboljenjima te se na trenutak i rasplakao dok je okupljenim medijima i roditeljima objašnjavao svoj motiv za pješačenje.

Poručio je kako mu je glavni cilj ukazati na potrebu ove djece za adekvatnim lijekovima i liječenjem u Hrvatskoj, a pritom je naglasio kako je sramotno da Hrvatska kupuje eskadrilu od 12 borbenih aviona koji će državni proračun koštati tri milijarde kuna, dok istovremeno nije u stanju osigurati besplatno liječenje i lijekove za ovu djecu.

"Što da ja tim ljudima kažem? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcjepljeni su od naroda i od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba!? Ovo je pitanje sviju nas, a vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će sada kliknuti nešto besmisleno", poručio je Saša okupljenim građanima i medijima.

Ubrzo nakon dolaska pred ulaz u sjedište Hrvatske vlade, Saša je primljen u Vladu gdje, pretpostavka je, nekom iz Vlade iznosi svoj stav o potrebi liječenje djece s rijetkim oboljenjima, piše Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close