Haag

Haradinaj šutio pred sudom

Vijesti / Svijet | 24. 07. 2019. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovski premijer u ostavci Ramush Haradinaj izjavio je danas nakon saslušanja pred Specijaliziranim tužiteljstvom za zločine OVK, u Haagu, da ne zna zašto je bio pozvan i da je iskoristio pravo da se brani šutnjom, prenosi Beta.

  

''Danas sam odgovorio na poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni. Iskoristio sam pravo koje mi daje zakon na šutnju, time sam ispunio svoju obvezu'', kazao je Haradinaj novinarima nakon saslušanja. Rekao je kako nije dobio objašnjenje zašto je pozvan.

''Tražili smo objašnjenje ali nismo dobili. Nisu mi dali konkretne informacije. Priča se o mojoj ulozi u vrijeme rata ali mi nisu dali konkretne informacije. Tužiteljstvo kaže da je to njihovo pravo'', rekao je Haradinaj u izjavi novinarima koju je objavio Deutsche Welle na Facebooku.

Radio slobodna Europa izvještila je ranije danas da je Haradinaj nešto prije 10 sati ušao u zgradu suda. Nakon njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

RSE navodi da je u zgradu Specijaliziranog tužiteljstva u Haagu danas prije podne ušao i bivši predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići koji je tijekom rata na Kosovu bio glasnogovornik i član Štaba OVK.

Haradinaj je 19. srpnja podnio ostavku na mjesto premijera pošto je dobio poziv za saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Haagu.

Kopirati
Drag cursor here to close