Dvodržavno rješenje

Guterres: Tragično je što još nemamo rješenje za Palestinu i Izrael

"Tragično je što još uvijek nismo postigli političko rješenje koje bi se zadovoljile potrebe i težnje Palestinaca i Izraelaca", kazao je Guterres.
Vijesti / Svijet | 25. 06. 2019. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres izjavio je da i dalje snažno podržava dvodržavno rješenje kako bi se riješilo izraelsko-palestinsko pitanje, javlja Anadolija.

"Ponovno želim naglasiti važnost nastavka mirovnih napora kako bi se ostvarila vizija dvije države, Izraela i Palestine, koje će živjeti jedna pored druge u miru i sigurnosti", rekao je Guterres u obraćanju na sastanku Organizacije UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) u New Yorku.

Podsjetio je da UNRWA skoro 70 godina obavlja svoje zadatke kako bi pomogli palestinskim izbjeglicama dok se ne postigne pravedno i trajno rješenje na tom području.

"Ali, tragično je što još uvijek nismo postigli političko rješenje koje bi se zadovoljile potrebe i težnje Palestinaca i Izraelaca", kazao je Guterres.

Istaknuo je da su do sada milijuni palestinske djece imali koristi od obrazovnih ustanova koje financira UNRWA te je apelirao na međunarodnu zajednicu da brzo reagira i osigura financijsku pomoć za ovu organizaciju UN-a kako bi nesmetano mogla nastaviti sa svojim aktivnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close