Poduzeti sve potrebne mjere

Guterres: Suočiti se s ekstremizmom

Guterres je istakao da UN već 75 godina radi na očuvanju mira u svijetu i na sprečavanju nasilja, ali da još nije dostigao očekivane rezultate.
Vijesti / Svijet | 28. 05. 2019. u 08:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Generalni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres

Generalni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres izjavio je da je potrebno poduzeti sve potrebne mjere u okviru borbe protiv svih oblika ekstremizma, podsjetivši na nedavne napade na džamije na Novom Zelandu te na napade na crkve u Šri Lanki i sinagogu u Kaliforniji.  

''Moramo biti mnogo osjetljiviji na sve oblike ekstremizma da se ne bi suočili sa strašnim licem nasilnog ekstremizma'', rekao je Guterres u obraćanju u Beču, povodom 40. godišnjice ureda UN-a u tom gradu, javila je agencija Anadolija.  

Guterres je istakao da UN već 75 godina radi na očuvanju mira u svijetu i na sprečavanju nasilja, ali da još nije dostigao očekivane rezultate. 

Naglasio je da su, poput terorizma i nasilja, klimatske promjene još jedno vrlo važno pitanje koje ugrožava cijeli svijet, apelirajući na sve zemlje da poduzmu potrebne mjere prije nego bude previše kasno. 

UN je osnovan 1945., a njegove glavne zadaće su održavanje mira i sigurnosti u svijetu, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ekonomske suradnje, širenje tolerancije i promocija poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda čovjeka. 

Prije svečanog programa u uredu UN-a u Beču, Guterres se sastao i s predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom.

Kopirati
Drag cursor here to close