Povijesni izazov

Guaido se vraća u Venezuelu

Guaido, kojeg je većina zapadnih država priznala za legitimnog predsjednika Venezuele, objavio je jučer na Twitteru da će njegov povratak predstavljati "povijesni izazov"
Vijesti / Svijet | 04. 03. 2019. u 10:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Venezuelanski opozicijski vođa Juan Guaido priopćio je da će se danas vratiti u Venezuelu kako bi stao na čelo novih prosvjeda protiv predsjednika Nicolasa Madura, zbog čega riskira da ga vlasti u Karakasu uhite jer je prošlog tjedna prekršio zabranu izlaska iz zemlje, navodi Reuters. 

Guaido,  kojeg je većina zapadnih država priznala za legitimnog predsjednika  Venezuele,  objavio je jučer na Twitteru da će njegov povratak predstavljati "povijesni izazov". 

"Ako se režim usudi, naravno, da nas otme, to će im biti posljednja greška koju su napravili", poručio je Guaido, ne navodeći lokaciju sa koje se obratio. 

On je prethodno putem Twittera pozvao narod Venezuele na današnje opće demonstracije, koje se poklapaju sa njegovim povratkom u zemlju. 

Građani Venezuele  trebali  bi se okupiti u 11 sati po lokalnom vremenu. 

Guaido je napisao i da bi građani Venezuele trebalo pratiti njegova službena obavještenja u kojima će objavljivati detalje o sastancima sa pristalicama. 

On je u subotu boravio u Ekvadoru, u sklopu turneje po Južnoj Americi, kojom je nastojao poveća pritisak na venezuelanskog predsjednika Madura podnijeti ostavku. 

Guaido tvrdi da Maduro mora otići kako bi se Venezuela oporavila od političke i humanitarne krize u kojoj se nalazi, dok je, sa druge strane, Maduro rekao da je Guaido dio zavjere protiv njegove vlade.


 
 
Kopirati
Drag cursor here to close