Posebna tinejdžerica

Greta Thunberg pomaže djeci tijekom pandemija

Djeca će biti ozbiljno pogođena nestašicom hrane, opterećenim zdravstvenim sustavom, nasiljem i gubitkom obrazovanja zbog covida-19, dodaje švedska tinejdžerica.
Vijesti / Svijet | 30. 04. 2020. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klimatska aktivistica Greta Thunberg uključila se u borbu protiv covida-19 i pokrenula kampanju s UN-om za zaštitu djece kupnjom sapuna, maski, rukavica i higijenskih potrepština.

Thunberg će UNICEF-u donirati 200.000 dolara iz fonda koji je pokrenula u borbi protiv klimatskih promjena, najavio je UNICEF.

"Kao i klimatska kriza, pandemija koronavirusa je kriza dječjih prava", priopćila je Thunberg.

"To će utjecati na svu djecu, sada i dugoročno, ali ranjive skupine će biti najviše pogođene."

Djeca će biti ozbiljno pogođena nestašicom hrane, opterećenim zdravstvenim sustavom, nasiljem i gubitkom obrazovanja zbog covida-19, dodaje švedska tinejdžerica.

Sredstva će se potrošiti na kupnju sapuna, maski, rukavica i higijenskih potrepština djeci, navodi UNICEF.

Iako su djeca u velikoj mjeri pošteđena izravnog zdravstvenog utjecaja koronavirusa, globalna kriza mogla bi rezultirati smrću još stotina tisuća djece u 2020., upozorio je UN.

Još 66 milijuna djece moglo bi postati ekstremno siromašno ove godine zbog pandemije. U svijetu u siromaštvu već živi 386 milijuna djece, prema podacima iz 2019.

"Djeca i mladi najteže su pogođeni učincima covida-19", rekla je izvršna direktorica UNICEF-a Henrietta Fore, prenosi Hina.

Greta je donirala sredstva kroz svoju neprofitnu organizaciju. Osnovala je Zakladu Grete Thunberg u veljači za borbu protiv klimatskih promjena.

Tinejdžerica (17) je privukla pažnju prosvjedom ispred švedskog parlamenta 2018. i u međuvremenu je stekla međunarodnu slavu.

Kopirati
Drag cursor here to close