Švedska

Greta Thunberg 17. rođendan 'slavi' ispred parlamenta

"Štrajk za klimu, 72. tjedan", tvitala je Thunberg i objavila fotografiju sebe s ručno oslikanim transparentom "School Strike 4 Climate".
Vijesti / Svijet | 03. 01. 2020. u 11:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg u petak je napunila 17 godina i ponovno stala ispred švedskog parlamenta s transparentom "School Strike 4 Climate" ("Školski štrajk za klimu").

"Štrajk za klimu, 72. tjedan", tvitala je Thunberg i objavila fotografiju sebe s ručno oslikanim transparentom "School Strike 4 Climate".

Greta Thunberg započela je štrajk u kolovozu 2018. Škole u švedskom glavnom gradu u petak su još uvijek zatvorene zbog božićnih blagdana. Greta se vratila u Švedsku nakon četiri i pol mjeseca izbivanja.

Thunberg je govorila na sastancima o klimi od Švicarske do New Yorka, a nedavno je sudjelovala na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu te na skupu u Torinu u Italiji. U prosincu ju je časopis Time proglasio osobom godine zbog uloge u stvaranju globalnog pokreta o klimatskim promjenama izbivanjem iz škole petkom.

Thunberg ne leti iz ekoloških razloga, a iza nje su dva transatlantska putovanja u 2019.

Greta je govorila na UN-ovom klimatskom samitu u New Yorku, sudjelovala je na susretima u Montrealu u Kanadi i putovala je diljem Sjedinjenih Država.

Madrid je bio domaćin UN-ove konferencije o klimatskim promjenama nakon što je Čile otkazao organizaciju konferencije zbog nemira u toj južnoameričkoj zemlji, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close