Ljuti na Liječničku komoru

Građani Metkovića na mirnom prosvjedu dali podršku pedijatrici Kaleb

Predstavnik Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Metkovića" Ivo Matičević naglasio je kako se od posljednjeg prosvjeda 19. prosinca prošle godine ništa nije pomaklo s mrtve točke.
Vijesti / Svijet | 14. 01. 2019. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa "Sinovi i kćeri Metkovića" održala je u ponedjeljak popodne pred metkovskim Domom zdravlja javni prosvjed potpore pedijatrici Kseniji Kaleb kojoj je Hrvatska liječnička komora inspekcijskim nalazom utvrdila propuste u postupanju prema devetogodišnjem dječaku iz Metkovića, preminulom 11. prosinca u splitskoj bolnici, premda je, kako tvrde Metkovci, ona jedina prepoznala dječakovo teško stanje.

Na skupu su prosvjednici pozvali na odgovornost institucije zdravstvenog sustava jer nije omogućena adekvatna medicinska oprema niti opremljena ordinacija, kao i metkovski Hitni medicinski prijem, koji je, po stajalištu predstavnika Inicijative, svojim postupanjem doveo do tragične situacije.

Zatražen je hitan sastanak s ministrom zdravstva, dubrovačko-neretvanskim županom, županijskim pročelnikom za zdravstvo, ravnateljima metkovske Hitne pomoći i Doma zdravlja, kao i gradonačelnika Metkovića, Opuzena i Ploča, kako bi se postavio točan krajnji rok izgradnje dnevne bolnice u Metkoviću.

Kako je objavio metkovski Delta radio, predstavnik Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Metkovića" Ivo Matičević naglasio je kako se od posljednjeg prosvjeda 19. prosinca prošle godine ništa nije pomaklo s mrtve točke.

"Tražimo od političara da dođu u Metković i napokon riješe problem za cijelu Dolinu Neretve. Ispraćamo naše sugrađane iz dana u dan po sprovodima, i mlade i stare. Pacijenti smo drugog reda, zbog nesigurnosti i neopremljenosti naših ordinacija. Doktori su najviše ugroženi, što se vidi iz primjera doktorice Kaleb. Odluku komore smatramo nepravednom. Ugrozila je posao doktorice Kaleb, a mi ne želimo nju izgubiti", rekao je Matičević.

Okupljenim se građanima obratila i sama pedijatrica Ksenija Kaleb te izrazila zahvalnost na potpori i istaknula kako kao liječnica najviše od svega voli svoj posao.

"Obitelj mi je na drugom mjestu, a medicina na prvom. Ovo je strašna uvreda, a ja samo tražim da pravda na kraju pobijedi", rekla je Kaleb.

Devetogodišnjak iz Metkovića umro je od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici Kaleb i prevezen je u splitski KBC.

Kopirati
Drag cursor here to close