Nema političkog udara

Grabar-Kitarović odbacila konstrukcije o navodnoj umiješanosti u rušenje Vlade

Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade Andreja Plenkovića.
Vijesti / Svijet | 29. 11. 2018. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade premijera Andreja Plenkovića, a takvu konstrukciju drži izravnim političkim udarom na državne institucije, posebice na instituciju predsjednice Republike, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice.

"Predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade Andreja Plenkovića. Predsjednica drži da je sama ta konstrukcija, na temelju izjava čiju vjerodostojnost ni istinitost nisu potvrdile nadležne institucije, izravan politički udar na državne institucije Republike Hrvatske, a posebice na instituciju Predsjednice Republike Hrvatske", stoji u priopćenju.

Kako navodi Ured, upravo zbog neprovjerenih informacija koje su objavljene u određenim medijima, Grabar-Kitarović predložila je još 26. listopada premijeru Plenkoviću sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, "međutim na taj prijedlog ni do danas nije dobila odgovor".

"Predsjednica Republike drži nedopustivim što je do danas izostala mjerodavna reakcija nadležnih državnih tijela na objavljivanje informacija koje su još predmet tajne istrage. Stoga očekuje da sva nadležna tijela na Sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost izvijeste o svim poduzetim radnjama u svrhu raščišćavanja ove afere i otkrivanja njezinih nositelja i ciljeva, a bez namjere narušavanja tajnosti istrage", stoji u priopćenju, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close