Komentar predsjednice

Grabar-Kitarović: Ako je Šešelj gazio zastavu, treba biti kažnjen

Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije, dodala je i izrazila nadu da to neće izazvati dodatno verbalno nasilje, te da neće biti drugih posljedica.
Vijesti / Svijet | 19. 04. 2018. u 18:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija sada mora utvrditi je li Vojislav Šešelj zaista učinio to što kaže da jest, a u slučaju da se utvrdi kako je zaista gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno i kažnjen, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak tijekom obilaska otoka šibenskog arhipelaga i priobalja Šibensko-kninske županije u koju je privremeno izmjestila svoj ured. 

Nakon obilaska otoka Žirja i Prvića, predsjednica Hrvatske je prokomentirala incident koji je u Skupštini Srbije u srijedu izazvao ratni zločinac Šešelj gazeći hrvatsku zastavu, a zbog kojeg je izaslanstvo Hrvatskog sabora prekinulo posjet Srbiji. 

U slučaju da se utvrdi kako je Šešelj uistinu gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno kažnjen, kazala je Grabar-Kitarović. 

Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije, dodala je i izrazila nadu da to neće izazvati dodatno verbalno nasilje, te da neće biti drugih posljedica, prenosi Hina. 

Također, poručila i kako ne zna tko je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da je tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, ali da to nije istina i kako to može potvrditi i veleposlanstvo Srbije u Hrvatskoj. 

Kopirati
Drag cursor here to close