Velika Britanija

Gove: London će dogovoriti novi trgovinski sporazum s EU

''Apsolutno mogu potvrditi da ćemo relativno brzo imati priliku glasati o prijedlogu sporazuma o povlačenju i tada se pobrinuti da se usvoji prije 31. sijećnja'' rekao je Gove, javlja Anadolija.
Vijesti / Svijet | 15. 12. 2019. u 18:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski ministar zadužen za Brexit Michael Gove izjavio je u nedjelju da će premijer Boris Johnson provesti Brexit do 31. sijećnja te do kraja 2020. godine dogovoriti novi trgovinski sporazum s Europskom unijom.

''Apsolutno mogu potvrditi da ćemo relativno brzo imati priliku glasati o prijedlogu sporazuma o povlačenju i tada se pobrinuti da se usvoji prije 31. sijećnja'' rekao je Gove, javlja Anadolija.

Dodao je i kako vjeruje da će dvije strane trgovinski sporazum zaključiti do kraja naredne godine.

''Kada napustimo EU, onda ćemo s blokom završiti razgovore o novom okviru o slobodnoj trgovini i prijateljskoj suradnji'', kazao je britanski ministar.

Rishi Sunak, zamjenik britanskog ministra financija, izjavio je da će vlada prijedlog sporazuma o povlačenju uputiti u parlament na ratifikaciju prije Božića.

Premijer Johnson je prošle sedmice pobijedio na prijevremenim parlamentarnim izborima koje je sazvao kako bi konačno riješio pitanje Brexita.

Kopirati
Drag cursor here to close