Ime i prezime

Gaj Julije Cezar Mussolini na glasačkom listiću

Vijesti / Svijet | 09. 04. 2019. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Caio Giulio Cesare Mussolini, praunuk talijanskog diktatora Benita Mussolinija, bit će kandidat za izbore za Europski parlament za malu krajnje desnu stranku Braća Italije, potvrdio je u utorak u razgovoru za Il Messaggero.

''Svi žele staviti Mussolinija na glasački listić'', rekao je taj 50-godišnjak, bivši podmornički časnik koji danas vodi tvrtku baziranu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Priznaje da se nikada nije bavio politikom, ali uvjerava da "diše" politiku cijeli svoj život.

To nije prvi put da on vodi kampanju u Italiji. Caio Giulio Cesar je bratić u drugom koljenu  Alessandre Mussolini, Duceove unuke, koja je bila eurozastupnica od 2014. nakon što je bila senatorica i zastupnica u talijanskom parlamentu.

Rođen u Argentini, Caio Giulio Cesare (Gaj Julije Cezar) ne misli da je izabran zbog svojeg prezimena nego prije "imena", svojeg osjećaja dužnosti i međunarodnog iskustva. No ime Giulio Cesare nije baš rijetko u Italiji.

U Strasbourgu ću "braniti nacionalni interes u svim svojim potezima i glasanjima", rekao je, u skladu s ultra-suverenističkim stajalištima Braće Italije, objavila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close