Kosa i osmijeh

Frizeri i zubari u Danskoj u ponedjeljak počinju raditi

"Nitko ne želi držati Dansku zatvorenu niti jedan dan dulje nego što je potrebno. No, ne smijemo se kretati brže nego što možemo kontrolirati epidemiju"
Vijesti / Svijet | 17. 04. 2020. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danski frizeri, zubari, fizioterapeuti i autoškole u ponedjeljak otvaraju svoja vrata nakon jednomjesečne karantene u toj zemlji zbog epidemije koronavirusa, objavila je u petak vlada.

Premijerka manjinske vlade socijaldemokrata, Mette Frederiksen najavila je taj potez nakon sastanka s drugim strankama.

"Dogovor! Iznimno sam sretna što su se sve parlamentarne stranke večeras pristale na proširenje prve faze ponovnog otvaranja", objavila je Frederiksen na Facebooku.

Dogovor su podržale sve stranke koje podupiru njezinu vladu, kao i glavne oporbene stranke, uključujući Liberale na desnom centru i Dansku narodnu stranku.

"Nitko ne želi držati Dansku zatvorenu niti jedan dan dulje nego što je potrebno. No, ne smijemo se kretati brže nego što možemo kontrolirati epidemiju", dodala je Frederiksen.

Frizeri i druge manje tvrtke moraju udovoljiti zahtjevima zdravstvenih vlasti inače će se morati nastaviti oslanjati na državnu potporu.

Ranije ovog tjedna dopušteno je otvaranje jaslica, vrtića i povratak učenika do 5. razreda u škole u skandinavskoj zemlji nakon četiri tjedna karantene, prenosi Hina.

Istraživački centri trebaju se otvoriti tamo gdje je to moguće i sudovi trebaju nastaviti s radom, navodi se u dogovoru od petka.

Sudovi će nastaviti sa saslušanjima 27. travnja.

Srednje škole, fakulteti i restorani ostaju zatvoreni, priopćeno je iz vlade.

Danska do petka bilježi 321 smrt od covida-19.

Kopirati
Drag cursor here to close