'Neprijatelj'

Francuski premijer obećao borbu protiv radikalnog islama

"To je neprijatelj protiv kojeg se vlada neumorno bori pružajući potrebne resurse i mobilizirajući sve svoje snage svaki dan"
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2020. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski premijer Jean Castex rekao je u subotu da će se vlada nastaviti "neumorno boriti" protiv radikalnog islama, dok je odavao počast trima žrtvama napada nožem prošlog mjeseca u Nici na jugu zemlje.

Tunižanin koji je uzviknuo "Allahu akbar" (Bog je najveći) dekapitirao je ženu i ubio još dvoje ljudi u crkvi u obalnom gradu 29. listopada, prije nego što ga je policija ranila i odvela.

"Znamo neprijatelja. Ne samo da je identificiran, nego ima i ime, a zove se radikalni islam, politička ideologija koja nagrđuje muslimansku religiju", rekao je Castex u govoru tijekom ceremonije, prenosi Hina.

"To je neprijatelj protiv kojeg se vlada neumorno bori pružajući potrebne resurse i mobilizirajući sve svoje snage svaki dan", dodao je.

Napad u Nici dogodio se nakon dekapitacije školskog nastavnika u predgrađu Pariza 16. listopada. Nastavnika je ubio Čečen gnjevan zbog toga što je na satu pokazivao karikature proroka Muhameda.

Napad u Nici dogodio se dok su muslimani diljem svijeta iskazivali svoj bijes zbog francuske obrane prava objavljivanja karikatura s likom proroka.

21-godišnjak koji je nedavno stigao iz Tunisa i dalje je u kritičnom stanju nakon što ga je ranila gradska policija i nakon što je u petak prevezen u parišku bolnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close