Strožije mjere

Francuska skratila vrijeme samoizolacije na sedam dana

Francuske zdravstvene vlasti priopćile su ovoga tjedna da mnogi u zemlji nisu poštovali 14-dnevnu karantenu koja je smatrana predugom.
Vijesti / Svijet | 11. 09. 2020. u 21:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski premijer Jean Castex upozorio je da se situacija sa virusom "očigledno pogoršava" u zemlji jer su zdravstvene vlasti zabilježile najveći jednodnevni skok novih slučajeva zaraze od početka pandemije.

Castex je u petak najavio da se vrijeme samoizolacije za COVID-19 smanjuje sa 14 na sedam dana, jer je to period "kada postoji stvarni rizik od zaraze" i kako bi se bolje osiguralo provođenje mjere.

Francuske zdravstvene vlasti priopćile su ovoga tjedna da mnogi u zemlji nisu poštovali 14-dnevnu karantenu koja je smatrana predugom, javio je AP.

Sam Castex je ovoga tjedna u samoizolaciji nakon što je bio u bliskom kontaktu sa osobom zaraženom virusom.

Također je najavio da će se uspostaviti specifični centri za testiranje kako bi se postigli prioritetni rezultati ljudima koji imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu s nekim pozitivnim.

Ljudi iz Francuske prijavili su dugačke redove za testiranje i žale jer je potrebno nekoliko dana za dobivanje rezultata.

Francuske vlasti prijavile su u četvrtak 9.843 nova slučaja zaraze te, posljednjih dana, stalni porast hospitalizacija povezanih s virusom.

Kopirati
Drag cursor here to close