Radi održavanja sigurnosti

Francuska raspoređuje vojnike širom zemlje

Macron je izjavio da će vojska osigurati vladine zgrade i ostale lokacije, kako bi omogućila policijskim snagama da se fokusiraju na održavanje javnog reda i mira.
Vijesti / Svijet | 20. 03. 2019. u 16:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio je da će vojnici biti raspoređeni širom zemlje kako bi pomogli u održavanju sigurnosti tijekom prosvjeda pokreta ''Žuti prsluci'' planiranih za ovaj vikend.

Macron je izjavio da će vojska osigurati vladine zgrade i ostale lokacije, kako bi omogućila policijskim snagama da se fokusiraju na održavanje javnog reda i mira, priopćio je glasnogovornik francuske vlade Benjamin Griveaux.

Oko 7.000 vojnika, od kojih su većina naoružani automatskim puškama, već je raspoređeno širom zemlje u okviru, kako je vojska naziva, operacije Sentinel, osmišljene s ciljem zaštite osjetljivih lokacija nakon smrtonosnih napada u 2015. godini.

Francuska vlada objavila je u ponedjeljak nove mjere sigurnosti i i zabranu prosvjeda ''Žutih prsluka'' duž avenije Champs-Elysees u Parizu i u dva druga grada, nakon nemira u subotu u kojima su uništene prodavaonice s luksuznom robom i podmetnuti požari u njima, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close