Raspad ISIS-a

Francuska će pojedinačno razmatrati slučajeve boraca povratnika ISIS-a

Belloubet je za francusku televiziju "France 2" kazala da će Francuska pojedinačno razmatrati slučajeve boraca povratnika.
Vijesti / Svijet | 19. 02. 2019. u 08:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Francuska ministrica pravde Nicole Belloubet je izjavila da njena zemlja za sada neće reagirati na poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa saveznicima u Europskoj uniji (EU) da prihvate stotine boraca povratnika ISIS-a iz Sirije, javlja Anadolu Agency (AA). 

Belloubet je za francusku televiziju "France 2" kazala da će Francuska pojedinačno razmatrati slučajeve boraca povratnika. 

Dodala je i kako će biti suđeno onima koji se ipak nekako vrate u Francusku. 

- Postoji novi geopolitički kontekst, usljed povlačenja SAD-a iz Sirije. Zasad ne mijenjamo svoju politiku i ne reagiramo na Trumpove zahtjeve - rekla je Belloubet. 

Američki predsjednik Donald Trump je u subotu pozvao europske zemlje da preuzmu i procesuiraju stotine terorista ISIS-a koji su zarobljeni u ratom zahvaćenoj Siriji. 

- Sjedinjene Američke Države pozivaju Britaniju, Francusku, Njemačku i druge europske saveznike da uzmu nazad više od 800 ISIS-ovih boraca koje smo mi uhvatili u Siriji i da im sude - poručio je Trump na Twitteru. 

Trump je također napisao kako je ISIS-ov "kalifat" spreman za potpunu propast. Dodao je da, u slučaju da europske zemlje ne preuzmu zarobljene teroriste iz Sirije, na stolu postoji ne baš dobra alternativa njihovog puštanja na slobodu. 

Trump je također ponovio da planira povući američku vojsku iz Sirije nakon poraza terorističke organizacije ISIS.

Kopirati
Drag cursor here to close