Promjene u anketama

Fox: Theresa May promijenila raspoloženje javnosti u korist Brexita

''Premijerka je promijenila raspoloženje javnosti, ako pogledate ankete javnosti očigledno je da je došlo do promjena u njim'', kazao je Fox, prenosi Reuters.
Vijesti / Svijet | 30. 11. 2018. u 11:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska premijerka Theresa May praktično je promijenila raspoloženje javnosti u korist njenog sporazuma o Brexitu, izjavio je u petak ministar trgovine Liam Fox za BBC radio.

May je osigurala sporazum s čelnicima Europske unije u nedjelju koji predviđa britansko napuštanje bloka u ožujku naredne godine uz nastavak tijesnih trgovinskih veza, ali je naišla na prepreke u svojim nastojanjima da pridobije podršku Brexitu u duboko podijeljenom britanskom parlamentu.

''Članovi parlamenta moraju donijeti vlastite odluke, ali oni moraju uporediti taj konkretni sporazum s alternativama'', kazao je Fox.

Upitan o mogućnosti Brexita bez sporazuma, Fox je izjavio: "To ne bi bila katastrofa, ali također ne bi ni predstavljalo šetzastupnici glasovat će o Brexitu 11. prosinca.

''Premijerka je promijenila raspoloženje javnosti, ako pogledate ankete javnosti očigledno je da je došlo do promjena u njima'', kazao je Fox, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close