'Heroj, a ne zločinac'

Facebook prepun poruka podrške splitskom ubojici

Dio korisnika društvenih mreža smatra kako su policija i druge institucije trebale ranije reagirati, ali i maknuti dilere se splitskih ulica, pa se ovakvo krvoproliće ne bi dogodilo.
Vijesti / Svijet | 12. 01. 2020. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Facebook / Facebook prepun poruka podrške Splitskom ubojici

Brutalno višestruko ubojstvo koje je jučer u Splitu počinio 25-godišnji pomorac Filip Zavadlav izazvalo je brojne reakcije građana na društenim mrežama.

Neki od njih ogorčeni su na institucije, jer se, prema dosadašnjim informacijama radi o mladiću koji je tri muškarca, otprije poznata policiji kao pripadnici narko-miljea, ubio nakon što su ga mjesecima navodno zlostavljali zbog navodnog bratovog duga, prenosi Jutarnji.

Dio korisnika društvenih mreža smatra kako su policija i druge institucije trebale ranije reagirati, ali i maknuti dilere se splitskih ulica, pa se ovakvo krvoproliće ne bi dogodilo.

Na Facebooku je osnovana i grupa "Filip Zavadlav - heroj a ne zločinac" , gdje se otvoreno daje podrška mladiću kojem prijeti kazna dugotrajnog zatvora, možda i u trajanju od 50 godina, zbog teških ubojstava te dovođenja u opasnost života i imovine građana.

U njoj mnogi slave "herojski" čin mladog Zavadlava jer u njemu vide čin usmjeren protiv dilera narkoticima, odnosno "čišćenje" splitskih gradskih ulica u narkoticima. Neki čak nude i financijsku pomoć za angažman odvjetnika, dok se pojavljuju i zahtjevi da se Filipu mora dati predsjedničko pomilovanje.

Ima i onih koji se ne slažu s takvim tvrdnjama, navodeći kako je svaki ljudski život - život, a svako ubojstvo zločin.

Treba istaknuti kako je jučerašnje višestruko ubojstvo najkrvavija i najbrutalnija likvidacija u posljednjih mnogo godina u Splitu, te kako ovakvi zločini dramatično narušavaju sigurnost građana kao i percepciju sigurnosne situacije u Splitu.

O tome su se oglasili i na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u splitskoj policiji gdje su još jednom istaknuli kako se policija intenzivno bavi borbom protiv organiziranog kriminaliteta, te da rješenje nije u tome da građani uzimaju pravdu u svoje ruke.

Kopirati
Drag cursor here to close