Dobra vijest

Europski parlament usvojio viznu liberalizaciju za Kosovo

Ministrica europskih integracija Kosova priopćila je da je Europski parlament danas izglasao zahtev Odbora LIBE o viznoj liberalizaciji građanima Kosova.
Vijesti / Svijet | 13. 09. 2018. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica europskih integracija Kosova Dhurata Hoxha priopćila je da je Europski parlament danas izglasao zahtev Odbora LIBE o viznoj liberalizaciji građanima Kosova, prenosi Anadolija.

Hoxha je na svom Facebook profilu priopćila da je to dobra vijest za građane Kosova, za slobodu kretanja i za budućnost kosovske omladine.

"Naše institucije, na središnjem i lokalnom nivou, posvećeno su realizirale sve uvjete za liberalizaciju. Nakon ovog izuzetnog posla u svim oblastima i na svim nivoima, ovo glasovanje danas je zahvalnost i svjedočenje da naši građani zaslužuju slobodno kretanje", napisala je ona.

Ministrica Hoxha je istaknula da će blagostanje građana Kosova ostati vladin prioritet i zahvalila se izvestiteljki za Kosovo Tanji Fajon i parlamentarnim grupama u Europskom parlamentu, kao i europoslanicima koji su se složili sa slobodom kretanja građana Kosova, kao i na njihovom angažiranju da se liberalizacija viza dogodi što je prije moguće.

Nakon Europskog parlamenta slijedi odluka Vijeća ministara unutarnjih poslova Europske unije.

Europska komisija je 18. srpnja potvrdila da je Kosovo ispunilo sve uslove za viznu liberalizaciju i preporučila Europskoj uniji ukidanje viza za kosovske građane, koji su jedini u regiji s viznim režimom.

Kopirati
Drag cursor here to close