Viktor Orban

Europska unija za migrante ne treba odvojiti ni centa

"Smatramo da EU ne treba odvojiti ni centa za migrante", rekao je Orban.
Vijesti / Svijet | 04. 05. 2018. u 17:19 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je kako iz proračuna Europske unije (EU) ne treba odvojiti niti jednog centa za migrante, javlja agencija Anadolija.

Orban, koji je poznat po stavovima i politici protiv migranata, u tjednom obraćanju na radiju Kossuth, zaprijetio je EU-u.

On je kazao da u slučaju da bude nezadovoljan nacrtom proračuna EU-a za  razdoblje od 2021. do 2027. godine, njegova zemlja će koristiti glas "protiv" u Europskom vijeću.

"Smatramo da EU ne treba odvojiti ni centa za migrante", rekao je Orban, te dodao kako druge zemlje koje to žele, mogu podržati migrante iz svojih nacionalnih proračuna.

Naglasio je kako EU ne treba umanjivati sredstva namijenjena za regionalni razvoj i istraživanja, te ta sredstva prosljeđivati "zemljama koje su prihvatile migrante".

Orban je poručio kako će on braniti suverenitet svoje zemlje, a europskim dužnosnicima je poručio: "Mi smo demokrati, a oni su birokrati."

Zemlje južne Europe suočavaju se sa problemom sve većeg broja tražitelja azila. Dok Europska komisija za rješavanje ovog problema očekuje izdvajanja iz zajedničkog proračuna, pojedine zemlje, prvenstveno Mađarska, tome se protive.

Za usvajanje proračuna EU za razdoblje od 2021. do 2027, potrebna je podrška svih članica zemalja Unije.

Kopirati
Drag cursor here to close