Turska uz Mandura

Erdoganova podrška: "Moj brate Maduro! Ostani uspravan''

Erdogan nazvao Madura, izrazio mu podršku
Vijesti / Svijet | 24. 01. 2019. u 17:29 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nazvao je venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura i ponudio mu je podršku nakon što se venecuelanski opozicijski čelnik proglasio privremenim predsjednikom države, objavio je u četvrtak glasnogovornik turskog predsjednika.

''Naš predsjednik je nazvao i izrazio podršku venecuelanskom predsjedniku Nicolasu Maduru i poručio mu: "Moj brate Maduro! Ostani uspravan, mi smo uz tebe"!'', objavio je glasnogovornik Ibrahim Kalin na Twitteru, a prenosi Fena.

Podsjetimo, Venecuelanski opozicijski čelnik Juan Guaido u srijedu se proglasio privremenim predsjednikom, dobivajući podršku Washingtona i brojnih latinoameričkih zemalja, što je nagnalo socijalistu Madura, koji predvodi naftom bogatu zemlju od 2013. godine, da prekine odnose sa Sjedinjenim Državama, prenosi Associated Press.

Pročitajte još

"Odlučio sam prekinuti diplomatske i političke odnose s imperijalističkom vladom Sjedinjenih Država. Van! Neka odu iz Venezuele, mi smo ponosni", rekao je Nicolas Maduro koji je predstavnicima sjevernoameričkih diplomatskih predstavništava dao rok od 72 sata za odlazak iz zemlje.

Pred tisućama pobornika je s balkona predsjedničke palače Miraflores u Caracasu, šef socijalističke države ponovo optužio Washington za "pokušaj državnog udara".

"Ekstremistička politika vlade Donalda Trumpa protiv Venezuele je najteža neodgovornost, najgora glupost. Ne možemo prihvatiti pokušaj nametanja vlade neustavnim putevima", nastavio je Maduro.

Kopirati
Drag cursor here to close