MAKS-2019.

Erdogan u Moskvi: Budućnost je u nebu, turski iskorak u zrakoplovstvo

''Uz moto 'budućnost je u nebu', Turska je u proteklom periodu napravila iskorak u zrakoplovstvu'', rekao je Erdogan u ruskom glavnom gradu Moskvi.
Vijesti / Svijet | 27. 08. 2019. u 12:57 Piše: Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ankara je u proteklom periodu poduzela značajne korake na polju zrakoplovstva'', rekao je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u utorak tijekom posjete Rusiji.

''Uz moto 'budućnost je u nebu', Turska je u proteklom periodu napravila iskorak u zrakoplovstvu'', rekao je Erdogan u ruskom glavnom gradu Moskvi.

Erdogan i njegov ruski kolega Vladimir Putin prisustvovali su otvorenju Međunarodnog sajma zrakoplovstva i svemirskih istraživanja MAKS-2019., koji je jedan od najznačajnijih događaja te vrste u svijetu.

Dodao je kako će bilateralni odnosi s Rusijom biti dodatno produbljeni zahvaljujući suradnji na polju zrakoplovstva i svemirske tehnologije. 

Erdogan je ponovio kako Ankara želi obim trgovinske razmjene s Rusijom povećati na 100 milijardi dolara.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u Moskvu gdje su ga na Međunarodnom aerodromu Jukovski dočekali dužnosnici ministarstva vanjskih poslova Rusije, veleposlanik Turske u Moskvi Mehmet Samsar i drugi.

U posjetu Rusiji s Erdoganom doputovali su ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu, ministar trezora i financija Berat Albayrak, obrane Hulusi Akar, industrije i tehnologije Mustafa Varant, šef odjela za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Erdogan će tijekom jednodnevne radne posjete prisustvovati i otvorenju MAKS-2019, Međunarodnog sajma avijacije i svemirskih istraživanja.

Planirano je da se Erdogan sastane s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a da konferencija za medije bude održana nakon susreta izaslanstava.

Dvojica lidera bi trebali razgovarati o svim aspektima tursko-ruskih odnosa, događanjima u Siriji, te regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Počela druga isporuka ruskog sustava S-400 Turskoj

Ministarstvo obrane Republike Turske priopćilo je kako je toj zemlji danas počela druga isporuka baterije ruskog obrambenog sustava S-400.

Turska je u tarvnju 2017. godine potpisala sporazum s Rusijom o kupovini suvremenog dalekometnog obrambenog sustava S-400 koji joj je potreban za neutralizaciju zračnih prijetnji.

Isporuka prve baterije realizirana je sredinom srpnja, a danas je u zračnu bazu Murted u Ankari sletio i novi avion s opremom i dijelovima sustava S-400.

''Danas je započela druga etapa isporuke sustava S-400 i trebala bi trajati mjesec dana'', navodi se u priopćenju ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close