Ne miri se

Erdogan traži novo prebrojavanje glasova

Kandidati opozicijske stranke preuzeli su kontrolu nad glavnim gradom Ankarom i pobijedili u tijesnoj utrci za Istanbul.
Vijesti / Svijet | 07. 04. 2019. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska vladajuća partija (AKP) najavila je u nedjelju da će se obratiti najvišem izbornom tijelu u toj državi i zahtijevati ponovno prebrojavanje glasova u Istanbulu nakon lokalnih izbora za gradonačelnika održanih 31. marta.

Zamjenik predsjednika vladajuće stranke AKP Ali Ihsan Yavuz u nedjelju je govorio o ponovnom prebrojavanju glasova koji su se ranije smatrali nevažećim u nekoliko istanbulskih okruga, javio je danas Associated Press. 

Pročitajte još

Iako AKP, čiji je lider predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, osporava rezultate lokalnih izbora, kandidati opozicijske stranke preuzeli su kontrolu nad glavnim gradom Ankarom i pobijedili u tijesnoj utrci za Istanbul.

Yavuz je napomenuo da AKP traži ukupno ponovno prebrojavanje glasova u 38 okruga u Istanbulu te tvrdi da se vodstvo kandidata opozicione stranke smanjilo za 16.442 glasa kao rezultat djelomičnog ponovnog prebrojavanja glasova

Kopirati
Drag cursor here to close