Predsjednik Turske

Erdogan: Teroriste uništavamo u njihovim skrovištima

Ističući kako su teroristi u blizini turskih granica također prijetnja jedinstvu i sigurnosti Turske, Erdogan je kazao kako je obećao i održao obećanje da će ih napasti i uništiti.
Vijesti / Svijet | 30. 12. 2018. u 21:20 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u nedjelju navečer da su turske snage napale i uništile teroriste u njihovim bazama i skrovištima i da to i dalje čine.

''Teroristi su pokušali srušiti jedinstvo Turske izazivanjem kaosa na ulicama pa rovovima, zatim zavjerama preko sudstva pa i izravnim pokušajem puča. Sve smo te napade odbili u borbi u kojoj smo ruku pod ruku bili s našim narodom'', kazao je Erdogan na skupu rukovodstva vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Istanbulu.

Ističući kako su teroristi u blizini turskih granica također prijetnja jedinstvu i sigurnosti Turske, Erdogan je kazao kako je obećao i održao obećanje da će ih napasti i uništiti.

''Posljednji njihov potez bili su ekonomski napadi posredstvom kamata, inflacije i vrijednosti valute. I to smo stavili pod kontrolu zahvaljujući dobrim mjerama i infrastrukturi koju smo izgradili tijekom proteklih 16 godina'', kazao je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan također je kazao kako AK Patrija spremna dočekuje i okalne izbore u Turskoj koji će se održati u ožujku 2019. godine.

On je dodao kako je ta politička opcija pobijedila u posljednjih 14 izbornih i referendumskih utrka u Turskoj i kako će i nakon sljedećih zbora izaći dodatno osnažena.

Naglasivši da su izbori za njega svojevrsno polaganje računa učinjenog i predstavljanje planova za budućnost, Erdogan je kazao kako će to biti još jedan test u kojem će glavnu riječ imati narod.

Za kandidata za gradonačelnika Istanbula AK Partija je imenovala bivšeg premijera i aktualnog čelnika turskog parlamenta Binalija Yildirima. Erdogan je večeras kazao kako je Istanbul izuzetno veliki i važan grad koji zaslužuje da ima tako jakog kandidata za tu funkciju.

Kopirati
Drag cursor here to close