Istanbul

Erdogan posjetio Aja Sofiju

Nakon što je Vrhovni sud Turske 10. srpnja poništio odluku Vijeća ministara iz 1934. godine kojom je džamija Aja Sofija pretvorena u muzej, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će Aja Sofija službeno biti otvorena u petak 24. srpnja.
Vijesti / Svijet | 19. 07. 2020. u 15:01 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan posjetio je u nedjelju istanbulsku džamiju Aja Sofiju, koja će 24. srpnja klanjanjem džuma-namaza biti ponovo otvorena za molitvu nakon 86 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je nešto više od jednog sata boravio u Aja Sofiji, a informacije oko priprema na svečanost otvorenja dobio je od ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoya i guvernera Istanbula Alija Yerlikaye.

U pratnji Erdogana bili su šef Odjela za komunikacije u uredu turskog predsjednika Fahrettin Altun, ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas.

Foto: Anadolija / Erdogan posjetio Aja Sofiju

Erdogan je nakon posjete Aja Sofiji na službenom Twitter profilu podijelio i svoju fotografiju iz unutrašnjosti džamije.

Nakon što je Vrhovni sud Turske 10. srpnja poništio odluku Vijeća ministara iz 1934. godine kojom je džamija Aja Sofija pretvorena u muzej, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan najavio je da će Aja Sofija službeno biti otvorena u petak 24. srpnja, klanjanjem džuma-namaza.

Kopirati
Drag cursor here to close