Otkazano

Erdogan neće u Srbiju

Vijesti / Svijet | 20. 08. 2019. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, najavljena za 29. kolovoza, odložena je, saznaje Tanjug u veleposlanstvu Turske u Beogradu.

Turski predsjednik neće doći u Srbiju tijekom kolovoza i rujna zbog "usuglašavanja termina", rečeno je u veleposlanstvu Turske.

Bilo je najavljeno da će tijekom Erdoganove posjete srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, koji bi trebala graditi turska kompanija.

Predsjednik Srbije potvrdio je prije dva dana na otvaranju auto-puta "Miloš Veliki" da će turski predsjednik doći u posjetu Srbiji, ali nije precizirao datum.

Na pitanje je li točno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd-Sarajevo, Vučić je odgovorio: "Bilo bi logično. Doći će, bit će u redu to".

U razgovoru s novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra, prijateljska posjeta i da je Erdogan iskren prijatelj.

''Hvala mu što dolazi u Srbiju i sretni smo kad možemo da ga ugostimo. Vjerujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo uraditi'', rekao je Vučić i izrazio zahvalnost turskim investitorima u Srbiji i nadu da će ih biti još više.

Kopirati
Drag cursor here to close