Ankara uzvraća udarac

Erdogan naredio zamrzavanje imovine američkih ministara u Turskoj

''Amerika, kao i Europa, ne može koristiti Tursku kao materijal za svoju unutarnju politiku'', rekao je turski predsjednik.
Vijesti / Svijet | 04. 08. 2018. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan naredio je zamrzavanje imovine američkih ministara pravde i unutarnjih poslova u Turskoj. 

''Danas izdajem naređenje: zamrznuti imovinu američkih ministara pravde i unutarnjih poslova u Turskoj, ukoliko je imaju'', rekao je Erdogan u subotu u Ankari, javlja Anadolija.  

Istaknuo je da "korak koji je Amerika napravila u vezi sa svećenikom Andrewom Craigom Brunsonom ne priliči strateškom partnerstvu".  

''Oni koji misle da će jezikom prijetnji i besmislenim odlukama o sankcijama primorati Tursku da napravi korak unazad onda ne poznaju ni ovu državu, a ni ovaj narod. Amerika, kao i Europa, ne može koristiti Tursku kao materijal za svoju unutarnju politiku'', rekao je turski predsjednik.  

Unatoč svim teškoćama kroz koje su prošli, dodao je, nikada neće učiniti korak unazad. 

Andrew Craig Brunson je uhićen 9. prosinca 2016. godine i od tad se nalazi u pritvoru. Optužen je za djelovanje i špijunažu u korist terorističkih organizacija PKK i Fetullahci (FETO). Prijeti mu zatvorska kazna u trajanju do 35 godina. 

Na zahtjev Tužiteljstva, sud u Izmiru mu je 18. srpnja  izrekao mjeru pritvora tijekom sudskog postupka, ali je zbog njegovih zdravstvenih problema ta mjera preinačena u kućni pritvor. 

U optužnici koju je podiglo Tužiteljstvo u Izmiru navodi se da je kontaktirao s članovima terorističke organizacije FETO. 

Kopirati
Drag cursor here to close