Bilateralni problemi

Erdogan hvali oživljavanje grčko-turskog dijaloga

Ankara i Atina godinama su u sporenju oko nekoliko pitanja, od kontradiktornih pretentzija na morske resurse na Mediteranu do zračnog prostora i migracije.
Vijesti / Svijet | 14. 06. 2021. u 15:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da je oživljavanje kanala dijaloga s Grčkom pomoglo u rješenju nekih bilateralnih problema između dvije NATO članice, među kojima su napetosti planule u prošloj godini.

Ankara i Atina godinama su u sporenju oko nekoliko pitanja, od kontradiktornih pretentzija na morske resurse na Mediteranu do zračnog prostora i migracije. Dvije saveznice bile su blizu sukoba u prošloj godini, što je naškodilo odnosima Europske unije i Ankare.

''Vjerujemo da oživljavanje kanala diplomatije s našim susjedom Grčkom doprinosi rješavanju problema i regionalnoj stabilnosti'' – izjavio je Erdogan na skupu koji je organizirao njemački Marshallov fond na marginama samita NATO-a u Bruxellesu.

Očekuju se de da se Erdogan sastane s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom tijekom dana na samitu, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close