Priština

Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova: Hashim Thaci postrojio vojsku i poručio, neće zgaziti našu zemlju

U okviru programa obilježavanja manifestacije ''Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova'' danas je održana vojna parada Kosovskih sigurnosnih snaga u vojarni "Adem Jashari" u Prištini.
Vijesti / Svijet | 05. 03. 2020. u 17:41 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru programa obilježavanja manifestacije ''Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova'' danas je održana vojna parada Kosovskih sigurnosnih snaga u vojarni "Adem Jashari" u Prištini, kojoj je prisustvovao najviši državni vrh Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).

''Epopeja Oslobodilačke vojske Kosova'' tradicionalno se organizira svake godine u čast zapovjednika OVK-a Adema Jasharija i 56 članova njegove obitelji ubijenih 1998. godine u njegovoj kući u Prekazu od strane srpskih snaga sigurnosti.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci je izjavio da se Kosovo danas prisjeća herojstva i žrtve obitelji Jashari. On je je kazao da je njihov heroizam mobilizirao albanski svijet u regiji i svijetu, te da se svake godine tijekom manifestacije ''Epopeja OVK'' izražava najveće poštovanje žrtvi tisuća palih boraca i građana koji su izgubili živote za slobodu Kosova.

Thaci je naveo da je Kosovo oslobođeno uz herojsku borbu OVK-a, podrškom svih građana Kosova i demokratskog sveta, te da je potom uspješno prošlo tranzicijski period i prije 12 godina je proglasilo neovisnost.

Kosovski predsjednik je istaknuo da je neovisno Kosovo napredovalo mnogo i na pravom je euroatlanskom putu. Postrojenim vojnicima je poručio da se Kosovo njima ponosi.

''Oni koji prijete Kosovu treba da shvate jednom za svagda da neće zgaziti našu zemlju, nego će odgovor imati sa Kosova na njihovoj teritoriji, tako kako nam dolikuje, kao mirnodopskoj zemlji'', kazao je Thaci.

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da se kosovski dug obitelji Jashari otplaćuje samo izgradnjom države. Kurti je naglasio da su Jasharijevi, narod postavili iznad obitelji i tako ujedinili narod i promijenili ga, promijenili svaku albansku obitelj, osvetivši ih.

Trodnevna manifestacija ''Epopeja OVK'' počela je jutros svečanom sjednicom Skupštine Kosova. 

Kopirati
Drag cursor here to close