Manhattan

Eksplozija odjeknula u središtu New Yorka, uhićena jedna osoba

Policija je potvrdila da je uhitila jednu osobu, a ozlijeđenih nije bilo
Vijesti / Svijet | 11. 12. 2017. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napad na njujorškoj autobuskoj stanici bio je teroristički, a izveo ga je 27-godišnji muškarac Akayad Ullah, objavila je policija, javlja CNN.

U napadu je teže ozlijeđen jedino napadač koji je nosio samoubilački prsluk, kako se pretpostavlja, kućne izrade, dok su još četiri osobe lakše ozlijeđene. Napad je izvršen na najprometnijoj američkoj stanici.

''Teroristi neće pobijediti, mi smo Njujorčani'', poručio je gradonačelnik Bill De Blasio nakon incidenta.

Policija je na konferenciji za novinare priopćila da nemaju informacija o vezama napada sa terorističkom organizacijom ISIL, ali su muškarca lokalni mediji već uvezali sa zloglasnom organizacijom.

Prema prvim informacijama, on je policiji priznao da je bombu napravio u prodavnici električnih uređaja gdje je radio.

Pokazalo se da se radi o napravi slabe razorne snage, pa je napadač zadobio uglavnom opekotine, a na društvenim mrežama je objavljena i njegova fotografija kako leži na mjestu incidenta.

Kako javlja CNN, napadač je porijeklom iz Bangladeša, a posljednjih sedam godina je živio u New Yorku.  

 

Podsjećamo. U New Yorku je u ponedjeljak u 6.20 sati po lokalnom vremenu odjeknula glasna eksplozija na autobusnom terminalu Port Authority na Manhattanu koji se nalazi se blizini Times Squarea, javlja BBC.

Policija je odmah reagirala nakon što je dobila dojavu o eksploziji. "Njujorška policija reagira na dojave o eksploziji nepoznatog podrijetla između 42. ulice i 8. avenije na Manhattnu", objavila je policija na Twitteru i dodala kako je evakuirano nekoliko linija.

Kako su rekli iz Bijele kuće, predsjednik SAD Donald Trump je upoznat s incidentom.

Kopirati
Drag cursor here to close