Poruke iz Turske

Erdogan: Nećemo dozvoliti da se Sirija gurne u krv i vatru

Turski predsjednik podsjetio je kako je 27. lisopada u Istanbulu održan samit o Siriji
Vijesti / Svijet | 30. 10. 2018. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari kako će Turska uništiti sve terorističke strukture i istočno od Eufrata.

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku izaslanika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktualna događanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bio je i aerodrom Istanbul, treći istanbulski aerodrom čija je prva etapa svečana otvorena jučer uz nazočnost velikog broja zvanica iz cijelog svijeta, među kojima i devet predsjednika zemalja, piše Anadolija

"S ovim našim velikim ostvarenjem koje smo nazvali Aerodrom Istanbul, Turska ne samo da je ojačala svoju poziciju kao tranzitni centar, već je ušla u najvišu ligu u oblasti avioprijevoza i logistike", poručio je Erdogan.

Turski predsjednik podsjetio je kako je 27. lisopada u Istanbulu održan samit o Siriji, kojemu je sudjelovao zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom.

"Tema naših razgovora tijekom samita bila je točka do koje se došlo po pitanju Sirije, kao i koraci koje ćemo napraviti u budućnosti. Tijekom bilateralnih susreta govorili smo na temu Jamala Khashoggija, gdje je bilo njihovih pitanja, ali sam iskoristio priliku da im prenesem veliki broj činjenica s kojima nisu bili upoznati", kazao je Erdoan.

Kada je riječ o borbi protiv terorizma, Erdogan je podvukao kako će Turska uništiti terorističke strukture i istočno od Eufrata.

"Uništit ćemo i terorističke strukture istočno od Eufrata. U vezi s tim završili smo s našim planovima i pripremama. Zapravo, tijekom posljednjih nekoliko dana smo već započeli naše intervencije. U vrlo kratkom periodu počinjemo sa sveobuhvatnijim i učinkovitijim operacijama", poručio je Erdogan, te dodao:

"Onima koji huškanjem režima i oživljavanjem ISIL-a žele Siriju ponovo gurnuti u krv i vatru, to nećemo dozvoliti."

Kopirati
Drag cursor here to close