Brod "Diamond Princess"

Dvoje državljana Srbije pozitivno na korona virus

Ministarstvo vanjsih poslova radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni.
Vijesti / Svijet | 25. 02. 2020. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dvoje od jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu "Diamond Princess" u Japanu testirano je pozitivno na korona virus i Ministarstvo vanjskih poslova radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni'', izjavio je ministar vanjsih poslova Srbije Ivica Dačić, javlja Anadolija.

On je o tome obavešten iz Ministarstva vanjskih poslova Japana, a riječ je o S.O. (29) i M.T. (30).

"Veleposlanstvo Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima. Svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona našeg veleposlanstva u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu pozvati 24 sata, a ukazano im je i to da ukoliko budu smješteni u bolnicu potrebno je da traže kontaktiranje veleposlanstva", naveo je Dačić.

On je kazao i da je poslednja grupa putnika koji su testirani pozitivno na virus, smeštena u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gde postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje srbijanskih državljana bude smješteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta.

Kopirati
Drag cursor here to close