Skandalozni čin

Dubrovnik: Optužni prijedlog protiv fotografa koji je snimao golu djevojku u crkvi

Istraga je pokrenuta nakon što su u dijelu medija objavljene sporne fotografije u većem dijelu građana uzrokovale uznemirenost zbog nepoštovanja njihovih vjerskih osjećaja.
Vijesti / Svijet | 09. 03. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubrovačka policija podnijela je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira protiv fotografa i nagog modela koji su snimanjem u crkvi sv. Ignacija vrijeđali ili omalovažavali moralne osjećaje građana na javnome mjestu, priopćeno je u četvrtak iz dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Njemačka akademija za film i televiziju (DFFB) proteklih je nekoliko dana u Dubrovniku snimala dokumentarni film "The Colour Nude" u kojem se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora koji fotografira nagi model na nekoliko mjesta u gradu, među ostalim i u crkvi sv. Ignacija, atriju palače Sponze te na gradskim zidinama.

Policija ističe kako je kriminalističkom istragom utvrđena prekršajna odgovornost autora i osobe koja je na spornim fotografijama na temelju čl. 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prekršajnu prijavu podnijela je u srijedu Dubrovačka biskupija, ističući u medijskim istupima kako "nitko od nje ni od drugih osoba odgovornih za upravljanje tom crkvom nije tražio nikakvo dopuštenje za bilo kakvo fotografiranje u sakralnim prostorima".

Po tvrdnji policije, istraga je pokrenuta nakon što su u dijelu medija objavljene sporne fotografije u većem dijelu građana uzrokovale uznemirenost zbog nepoštovanja njihovih vjerskih osjećaja.

Prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tko na javnome mjestu vrijeđa ili omalovažava moralne osjećaje građana kaznit će se novčano u protuvrijedosti od 50 do 200 njemačkih maraka ili zatvorom do 30 dana.

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju (DFFB) Ben Gibson ispričao se u srijedu vjernicima i građanima Dubrovnika zbog snimanja golotinje u crkvi svetog Ignacija.

Kopirati
Drag cursor here to close