Čistačica nulti pacijent

Dubrovnik: Od 14 zaraženih je sedam zaposlenika Zračne luke

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić rekao je da su četiri zaražena u bolnici u izolaciji i relativno su dobrog zdravstvenog stanja, piše Hina.
Vijesti / Svijet | 21. 03. 2020. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među 14 novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedam su zaposlenici Zračne luke Dubrovnik kao kontakti prvozaražene spremačice, a zaražen je i jedan liječnik bolnice, potvrđeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Osim njih, dva novozaražena su kontakti drugozaraženog Dubrovčanina koji je bio na skijanju u Bugarskoj, zaražen je i pomorac s Korčule te jedan strani državljanin, javlja Hina.

Ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zaraženo 14 osoba, od čega je četiri u dubrovačkoj bolnici.

Ranije u subotu na konferenciji za novinare ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić izjavio je kako su svi slučajevi epidemiološki povezani, osim liječnika iz dubrovačke bolnice.

''Zovemo puno kontakata i tijekom dana će to biti odrađeno. Ozbiljnost situacije nalaže da ljudi ostaju kod kuće. Vani izlaziti samo u velikoj nuždi, za neodgodiv posao. Vrlo bitna je i higijena. Molim pogotovo mlade da štiteći sebe štite i svoje ukućane, posebno kronične bolesnike. Svi moramo biti na visini zadatka“, rekao je Lakić.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić rekao je da su četiri zaražena u bolnici u izolaciji i relativno su dobrog zdravstvenog stanja, piše Hina.

''Riječ je o prvozaraženoj spremačici u Zračnoj luci, povratniku sa skijanja u Bugarskoj te jednom njegovom kontaktu, a četvrti je pomorac s Korčule. Ostali su u kućnoj samoizolaciji i vidjet ćemo rezultate epidemiološkog izvida. Djelatnik bolnice se trenutno ne može dovesti u vezu sa spomenutima, a od samog početka je u samoizolaciji i dobrog je općeg stanja. Radi se trenutno izvid za pacijente koji su bili s njim u kontaktu“, istaknuo je Bekić.

Kopirati
Drag cursor here to close