Nakon napada u Siriji

Dron, raketa, avion, UFO: Što je palo na sjeveru Cipra?

Korisnici društvenih medija odmah su požurili analizirati mutne videozapise i slike, s raznim objašnjenjima i nagađanjima.
Vijesti / Svijet | 01. 07. 2019. u 08:15 Bljesak.info
Nepoznati objekt je nakon pada prouzročio požar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neidentificirani leteći objekt pao je i eksplodirao u Sjevernom Cipru, potvrdile su lokalne vlasti, pokrenuvši glasine i nagađanja od toga kako se radi o protuzrakoplovnoj raketi do aviona oborenog tijekom izraelskog napada na Siriju.

"Početni nalazi ukazuju da je predmet koji je uzrokovao eksploziju bio ili naoružani vojni zrakoplov ili izravni eksploziv (projektil)", napisao je Kudret Ozersay, ministar vanjskih poslova Sjevernog Cipra.

Još uvijek proučavajući ostatke na mjestu nesreće na području Taškenta, vlasti u dijelu Cipra koji je okupirala Turska, do sada su samo potvrdili kako ovaj NLO ne pripada njihovim oružanim snagama, prenosi Russia Today.

Incident se dogodio nedugo nakon što je aktivirana zračna obrana Sirije kako bi se odbio zračni napad za koji je Damask okrivio Izrael. Korisnici društvenih medija odmah su požurili analizirati mutne videozapise i slike, s raznim objašnjenjima i nagađanjima.

Izraelski napad na Siriju

Četiri osobe su poginule u napadu izraelskih vojnih aviona na položaje sirijske vojske u Homsu i u predgrađu Damaska, objavili su sirijski državni mediji.

Sirijska televizija je objavila da su četiri civila, među kojima je i jedno dijete, poginuli u Sahnayi, južno od Damaska, u "cionističkom napadu". Prema državnoj agenciji SANA-i, u napadu je ranjena 21 osoba.

Glasnogovornik izraelske vojske nije htio komentirati ovu vijest.

Državna agencija SANA navodi kako je sirijska zračna odbrana odgovorila na napad koji je pokrenut sa libanskog zračnog prostora i pritom srušila nekoliko izraelskih raketa.

Posljednjih godina, Izrael je izveo stotine napada u Siriji rekavši da su njegove mete položaji libanske grupe Hezbollah, saveznice Irana, za koju tvrdi da je najveća prijetnja njegovim granicama. 

Iran i Hezbollah se bore na strani sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Kopirati
Drag cursor here to close