Ups

Drama u Srbiji: PVO sustav iz Rusije iskrenut na cesti

Naime, kamion je prevozio 3 rakete pancir S1, a iz kamiona je ispala jedna.
Vijesti / Svijet | 09. 04. 2021. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTS / Prevrnuo se vojni kamion, ispala raketa

Vojni kamion koji je u petak ujutro sletio s kolovoza i prevrnuo se zaustavio je promet na obilaznici oko Beograda u smjeru ka Ostružnici. 

Naime, kamion je prevozio 3 rakete pancir S1, a iz kamiona je ispala jedna.

Promet je bio obustavljen u oba smera, a rakete su bile prevožene na Pasuljanske livade.

Ministarstvo obrane Srbije priopćilo je da je oko 7.30 kod Ostružničkog mosta došlo do prometne nezgode u kojoj je sudjelovalo borbeno vozilo Vojske Srbije upućeno na izvršenje redovnog zadatka.

U nezgodi je lakše ozljeđen jedan pripadnik Vojske Srbije.

Na mjesto događaja izašli su nadležni organi radi uviđaja, navedeno je u priopćenju.

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocjenio je da je prevrtanje artiljerijsko-raketnog sustava PVO Pancir S-1E na putu kod Ostružnice nešto što je neprihvatljivo i nezamislivo i incident koji ne može da ima opravdanje.

''Ne ulazeći u to pod kojim okolnostima se to dogodilo, to je nešto što je nezamislivo i neprihvatljivo. To je nešto što nema opravdanja i ne može se samo odmahnuti rukom i reći: ‘Pa, dobro, događa se'',rekao je Radić agenciji Beta i dodao da je time vojsci i državi nanešena ogromna materijalna šteta jer je reč o najmodernijem sustavu PVO nabavljenom iz Rusije prošle godine.

On je rekao da su slični incidenti događali i u Rusiji, jer Pancir ima visoko težište zbog radara i raketa, ali da je to iskustvo trebalo da bude uneseno i u obuku Vojske Srbije, a da je to očigledno zanemareno.

Kopirati
Drag cursor here to close