Slavni kirurg

dr. Oz ulazi u političku utrku za američki Senat

Slava Oza, voditelja televizijskog programa "The Dr. Oz Show", usmjerit će pažnju na te izbore 8. studenog 2022. koji bi mogli odrediti kontrolu nad Senatom.
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2021. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavni kardiokirurg dr. Mehmet Oz u utorak je objavio da će se kandidaturati za republikanskog zastupnika Pennsylvanije u američkom Senatu, u utrci koja bi mogla postati jednom od najkonkurentnijih na izborima za Kongres sljedeće godine, prenosi Hina.

Slava Oza, voditelja televizijskog programa "The Dr. Oz Show", usmjerit će pažnju na te izbore 8. studenog 2022. koji bi mogli odrediti kontrolu nad Senatom i sudbinu političkih planova demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Biden je tijesno pobijedio u Pennsylvaniji na izborima 2020., ali republikanci su ostvarili dobitke u državnom zakonodavnom tijelu. Mnogi promatrači očekuju da će utrka iduće godine biti neizvjesna nakon umirovljenja republikanskog senatora Pata Toomeya.

Toomey je bio jedan od sedam republikanskih senatora koji su glasovali za osudu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u siječnju, nakon pokretanja postupka Trumpa opoziva.

Oz je postao slavan šokirajući publiku prikazom raspadanja pluća i trule jetre, govoreći gledateljima da se trebaju brinuti o sebi.

Njegov je imidž u javnosti nastradao 2014. kada je zastupnicima, koji su ispitivali reklame za lažne dijetetske proizvode, rekao da neki proizvodi koji se promoviraju u njegovoj emisiji nemaju "znanstvenu potvrdu".

Senatori su se na saslušanju usredotočili na ekstrakt zelene kave u zrnu, dodatak prehrani koji je Oz 2012. reklamirao kao "čudo".

U priopćenju u utorak Oz je napisao da se kandidirao kao "konzervativni republikanac" i da je vrhunski kirurg i zagovornik zdravstvene skrbi.

U utrku ulazi nekoliko dana nakon što je drugi republikanski kandidat, vojni veteran Sean Parnell, koji je dobio Trumpovu potporu, odustao od kampanje. Parnell je odustao nakon presude koja je iznijela na svjetlo dana optužbe za obiteljsko zlostavljanje nad njegovom bivšom suprugom, što je Parnell negirao.

Demokrati imaju neznatnu većinu u američkom Kongresu uoči parlamentarnih izbora u studenom iduće godine. Senat je podijeljen 50/50 između demokrata i republikanaca, a Bidenovs potpredsjednica Kamala Harris daje presudni glas.

Demokrati tek trebaju odabrati kandidata za utrku za zastupnika Pennsylvanije u Senatu.

Kopirati
Drag cursor here to close