Uz posredovanje Rusije

Dogovoreno primirje u Nagorno Karabahu radi razmjene zatvorenika i tijela poginulih

Napominjući da će se na parametrima režima prekida vatre raditi odvojeno, Lavrov je izjavio da će Azerbejdžan i Armenija započeti temeljne pregovore uz posredovanje predstavnika Grupe iz Minska pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.
Vijesti / Svijet | 10. 10. 2020. u 15:24 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Azerbejdžanski ministar vanjskih poslova Ceyhun Bayramov i armenski ministar vanjskih poslova Zohrab Mnatsakanyan sastali su se u Moskvi na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina u vezi s sukobima u Nagorno-Karabahu, koji je pod armenskom okupacijom, a sastanak je održan uz posredovanje ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, javlja Anadolu Agency (AA).

Foto: Anadolija / Terter, grad najviše pogođen tijekom sukoba u Nagorno Karabahu

Nakon više od 10 sati sastanka u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je pročitao zajedničku izjavu.

''Danas 10. listopada 2020. od 12 sati u humanitarne svrhe proglašen je prekid vatre za razmjenu zarobljenika, zatvorenika i tijela poginulih u skladu s posredovanjem i kriterijima Međunarodnog komiteta Crvenog križa", piše u izjavi.

Napominjući da će se na parametrima režima prekida vatre raditi odvojeno, Lavrov je izjavio da će Azerbejdžan i Armenija započeti temeljne pregovore uz posredovanje predstavnika Grupe iz Minska pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) kako bi se postiglo rano mirno rješenje na temelju principa rješavanja tog pitanja.

Foto: Anadolija / Terter, grad najviše pogođen tijekom sukoba u Nagorno Karabahu

Lavrov je, također, izjavio da su strane potvrdile da se format pregovaračkog procesa nije promijenio.

 

Kopirati
Drag cursor here to close