Zaustaviti manipulacije

Dodik traži da se poništi Izvještaj Komisije za Srebrenicu

''Založit ću se da parlament povuče i poništi onaj sramni Izvještaj Vlade RS-a o Srebrenici, koji je napisao Paddy Ashdown (bivši visoki predstavnik u BiH), Britanac i njegova služba''
Vijesti / Svijet | 07. 07. 2018. u 13:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a Milorad Dodik tvrdi da će predložiti da parlament tog bh. entiteta povuče odnosno odbaci Izvještaj Komisije za Srebrenicu.

U tom izvještaju, pripremljenom 2004.godine, entitetska Komisija za Srebrenicu je sačinila popise osoba koje su ubijene u Srebrenici srpnja 1995. godine.

''Založit ću se da parlament povuče i poništi onaj sramni Izvještaj Vlade RS-a o Srebrenici, koji je napisao Paddy Ashdown (bivši visoki predstavnik u BiH), Britanac i njegova služba'', utvrdio je danas Dodik navodeći da je tadašnja Vlada RS-a bila natjerana da prizna taj izvještaj, koji je korišten u Haaškom tribunalu da bi se „presuđivalo Srbima“.

Tvrdi da je davno trebalo poništiti taj izvještaj, kako bi, naveo je, prestale manipulacije.

Vjeruje, kazao je, da će tu inicijativu podržati i lider SDS-a Vukota Govedarica te najavljuje da će pozvati predstavnike svih stranaka sa srpskim predznakom da to zajedno urade.

Dodik je ovo rekao u obraćanju u Bratuncu, gdje je danas obilježeno stradanje srpskih žrtva srednjeg Podrinja u proteklom ratu.

Ovom skupu je nazočio i ruski veleposlanik u BiH Petar Ivancov, a Dodik je zapitao i zašto nisu prisutni britanski, njemački, američki veleposlanici...

Kopirati
Drag cursor here to close