Kineske novine

Dobro je znati kako preživjeti nuklearni napad

Prikazane su i ilustracije načina kako ukloniti radioaktivno onečišćenje i ubrzati izbacivanje radijacije iz organizma.
Vijesti / Svijet | 06. 12. 2017. u 11:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Kako preživjeti nuklearnu eksploziju

Državne novine u kineskom sjeveroistočnom gradu Jilin, u blizini granice sa Sjevernom Korejom, u srijedu su objavile stranicu "zdravorazumnih" savjeta o tome kako se čitatelji mogu zaštiti od napada ili eksplozija uzrokovanih nuklearnim oružjem.

U članku preko cijele stranice u Jilin Dailyju, u kojem se ne spominju mogući napadi Sjeverne Koreje ili bilo koje druge zemlje, objašnjeno je kako se nuklearno oružje razlikuje od tradicionalnog i ljudima se savjetuje kako se zaštititi u slučaju napada, prenosi Reuters.

Ljudi koji se nađu na otvorenom tijekom nuklearnog napada trebaju pokušati leći u jarak, pokriti izloženu kožu odjećom u svijetlim bojama ili zaroniti u rijeku ili jezero kako bi pokušali smanjiti mogućnost trenutne smrti, navodi se u članku.

Također su prikazane i ilustracije načina kako ukloniti radioaktivno onečišćenje i ubrzati izbacivanje radijacije iz organizma.

Ove novine su također pružile i povijesni kontekst, opisujući posljedice bacanja nuklearne bombe na Hirošimu 1945. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close