Pronosalo ga!!

Dobitnik Nobelove nagrade za mir sada traži nuklearno naoružanje za svoju zemlju

Premijer Etiopije Abiy Ahmed Ali poslao je pismo predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu, s molbom da pomogne u jačanju etiopske vojske
Vijesti / Svijet | 21. 11. 2019. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski magazin Le Point objavio je obraćanje premijera Etiopije Abiya Ahmed Alija predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu, sa molbom da mu pomogne u jačanju etiopske ratne mornarice, tako što bi joj dao suvremeno naoružanje, uključujući najmodernije francuske vojne zrakoplove Rafale, helikoptere i nuklearne rakete.

Premijer Etiopije Abiy Ahmed Ali poslao je pismo predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu, s molbom da pomogne u jačanju etiopske vojske, tako što bi im dao suvremeni arsenal naoružanja, piše Daily News Egypt.

List naglašava da je molba premijera Etiopije o davanju bojevih glava nezakonita, tim pre što su Francuska i Etiopija potpisali Sporazum o neširenju nuklearnog oružja.

U listopadu prošle godine Abiy Ahmed Ali je izjavio da ''ako se dogodi rat sa Egiptom zbog velike etiopske brane 'Preporod', mi smo spremni da mobiliziramo milijune ljudi, ali pregovori mogu razriješiti sadašnju blokadu''.

Izgradnja etiopske brane na Plavom Nilu koja se vodi od 2012. godine, po mišljenju stručnjaka, dovodi do deficita vode u Sudanu i Egiptu. Brana koja se smatra najvećom u Africi završena je 70 posto i uskoro će proizvoditi struju za Etiopiju.

Kopirati
Drag cursor here to close