Bus iz horora

Dobar potez njemačke policije: Zaustavljen bus koji je išao za BiH

Na odmorištu u Sessenhausenu njemačka policija zaustavila je autobus što se ispostavilo kao dobar potez, koji je putnicima možda i spasio živote.
Vijesti / Svijet | 15. 07. 2021. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Njemačkoj ostala u šoku kada su zaustavili autobus koji je išao za Bosnu i Hercegovinu.

Putovanje sedam putnika i dva vozača autobusom iz Njemačke za Bosnu i Hercegovinu moglo je završiti tragično da se nije uplela policija, pišu tamošnji mediji.

Na odmorištu u Sessenhausenu njemačka policija zaustavila je autobus što se ispostavilo kao dobar potez, koji je putnicima možda i spasio živote.

Prvo što su uočili bile su nepravilnosti u putnim nalozima dvojice vozača (37 i 39 godina), koji nisu redovno popunjavali kartice na kojima bi trebalo pisati kad su vozili, a kad pravili obvezne stanke, piše njemački portal Tag24.

Uslijedila je inspekcija vozila, a tek onda su krenuli pravi problemi.

Autobus je pokazao kvarove na zahrđalim amortizerima, neispravan ABS sustav kočenja, AdBlue sustav i brojne druge tehničke neispravnosti - dovoljno da ga njemački portal nazove "autobusom iz horora".

Ispostavilo se da su vozači iskopčali indikatore koji bi trebali pokazivati kvarove na kočnicama kako im ne bi pokazivali neispravnosti na instrument tabli.

Oba vozača i njihova firma su optuženi, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close