Kompromis

Vučić: Probleme ćemo rješavati mirno

Prema njegovim riječima, kompromisno rješenje će biti značajno za Srbiju, jer svakako danas nemaju ništa.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2018. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priopćio je večeras da je u nastavku dijaloga s Prištinom, danas u Bruxellesu, postignut veoma važan dogovor, posebno za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i sve građane Srbije, a to je da se svi problemi riješavaju u miru, poštujući jedni druge i garantirajući sigurnost građana.

Dogovor će obje strane poštovati, rekao je Vučić po završetku sastanka.

Istaknuo je da je riječ o veoma važnom dogovoru, imajući u vidu mogućnost da netko pokuša tijekom ljeta zauzeti sjever Kosova, te da se postavlja pitanje šta bi u tom slučaju bio  odgovor Srbije - vojni ili da se Srbima u pokrajini dogodi nekakva "oluja" ili "bljesak"?

“Naš interes je da sačuvamo nacionalne interese, ali i naš narod, tako da mu se ne dogodi ono što se 90-tih događalo našim sunarodnjacima, i zato nastojimo da se pronađe kompromisno rešenje”, rekao je Vučić, a prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, kompromisno rješenje će biti značajno za Srbiju, jer svakako danas nemaju ništa.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić obratio se novinarima u Bruxellesu i rekao da se razgovori, koje vode predsjednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači, odvijaju u napetoj atmosferi, javlja Slobodna Europa.

''Razgovori su teški. Naše pozicije su i dalje značajno udaljene. Međutim mislim da i naša delegacije, ali i predstavnici Prištine razumiju važnost nastavka dijaloga i nadam se da će i druga strana razumjeti da je potrebno hladne glave da se razmišlja o pronalaženju rješenja'', izjavio je Dačić, a orenosi Fena.

''Očekujemo da i prištinska strana razumije da pitanje Kosova nije riješena stvar, što je valjda vidljivo i jasno'', rekao je Dačić dodavši da su se "promijenile međunarodne okolnosti i shvatanje ovog problema širom svijeta".

''Mi nismo u sitauciji da sada imamo sve pa ćemo nešto da izgubimo. Ovdje smo u poziciji da gotovo nemamo ništa i da li ćemo nešto uspjeti da sačuvamo i spasimo i postgnemo bolji rezultat'',dodao je Dačić i rekao da će se o tome tek razgovarati.

Kopirati
Drag cursor here to close