Nepokolebljiva Amerikanka

Devedesetogodišnjakinja pješačila 10 kilometara po snijegu da se cijepi

Fran Goldman (90), nije uspjela naručiti se da primi prvu dozu cjepiva, pa kada joj se se pružila prilika da uskoči nije dvojila ni trenutka.
Vijesti / Svijet | 19. 02. 2021. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepokolebljiva devedesetgodišnja Amerikanka prkosila je hladnoći i po snijegu pješačila deset kilometara kako bi se cijepila protiv covida-19 u Seattleu, prenijeli su lokalni mediji.

Fran Goldman (90), nije uspjela naručiti se da primi prvu dozu cjepiva, pa kada joj se se pružila prilika da uskoči nije dvojila ni trenutka te je unatoč nevremenu hrabro išla prema svom cilju, izvijestio je dnevnik Seattle Times.

Debeli sloj snijega prekrio je grad i onemogućio vožnju automobilom pa je gospođa Goldman obula čizme, dohvatila svoje štapove za hodanje i prevalila sveukupno deset kilometara, pet do klinike i pet natrag do svog doma.

“Nije to bilo lako, bio je to izazov”, priznala je Goldman za dnevni list pa još otkrila da se lani podvrgnula operaciji ugradnje umjetnog zgloba kuka.

“Hodala sam prilično polagano”, ispričala je u srijedu za emisiju Today.

Istinu govoreći, Fran Goldman zakasnila je na svoj termin nekih pet minuta.

“Doista je divna, njezin je mentalitet takav da ne dopušta da je neka teškoća spriječi u naumu”, komentirala je njezina kći Ruth Goldman za Seattle Times, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close