Teško da će proći

Demokrati predložili zakon kojim žele spriječiti Trumpa da napadne Sjevernu Koreju

Prijedlog zakona je podržalo sedam demokratskih senatora i jedan neovisni - Bernie Sanders.
Vijesti / Svijet | 31. 10. 2017. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki senatori iz redova demokrata danas su predstavili prijedlog zakona koji bi predsjedniku Donaldu Trumpu, republikancu, priječio da na svoju ruku prvi izvrši nuklearni napad na Sjevernu Koreju.

Taj zakon bi trebao spriječiti Trumpa, ili bilo kojeg drugog američkog predsjednika, da izvrši napad na Sjevernu Koreju ili potroši novac na bilo koji vojni udar bez odobrenja Kongresa, osim ako Sjeverna Koreja prva ne napadne SAD.

"Brinem se da savjetnici oko Trumpa neće držati pod kontrolom predsjednikov entuzijazam", kazao je senator Chris Murphy.

Prijedlog zakona je podržalo sedam demokratskih senatora i jedan neovisni - Bernie Sanders.

CIA je objavila da je moguće da Sjevernu Koreju dijele tek mjeseci prije nego razvije sposobnost da nuklearnim oružjem napadne SAD, što je Trump obećao spriječiti.

Neki su republikanci isto tako izrazili zabrinutost Trumpovom oštrom retorikom, ali nitko nije kosponzorirao prijedlog zakona.

Republikanci kontroliraju i Senat i Zastupnički dom Kongresa i nema naznaka da bi kongresni čelnici dopustili glasovanje o ovom prijedlogu demokrata. Slični prijedlozi ranije ove godine isto tako su propali.

Kopirati
Drag cursor here to close