Migranti trebaju u svoje zemlje

Dalaj-lama: Europa pripada Europljanima

Prihvatite migrante, pomozite im, obrazujte ih. Ali, na kraju, oni bi trebali sudjelovati u razvoju svojih zemalja
Vijesti / Svijet | 12. 09. 2018. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Europa pripada Europljanima, a migranti bi se trebali vratiti u svoje zemlje da ih ponovo izgrade, izjavio je tibetanski duhovni vođa dalaj-lama.

On je na konferenciji u Malmeu u kojem živi veliki broj migranata rekao da Europa ima moralnu obvezu da pomogne izbjeglicama, čiji su životi izloženi stvarnoj opasnosti.

"Mislim da Europa pripada Europljanima. Prihvatite migrante, pomozite im, obrazujte ih. Ali, na kraju, oni bi trebali sudjelovati u razvoju svojih zemalja", rekao je dalaj-lama, dobitnih Nobelove nagrade za mir 1989. godine.

Dalaj-lama, kojeg poštuju milijuni budista širom svijeta, govorio je u Malmeu tri dana nakon što je ekstremna desnica zauzela treće mjesto po broju glasova na izborima koji su u Švedskoj održani u nedjelju, 10. rujna, piše "Daily mail".

Tibetanski vjerski vođa, čije ideje mnogi porede sa idejama Mahatme Gandija i Martina Lutera Kinga, pobjegao je iz Lase, glavnog grada Autonomne Regije Tibet, zbog straha za život, nakon što je Kina poslala vojsku da smiri ustanak u ovoj oblasti.

Kopirati
Drag cursor here to close