Kosovo i Metohija

Dačić: Srbija ne smije dozvoliti da Priština vojno osvoji sjever

''Srbija ne smije dozvoliti da Priština vojno osvoji sjever, jer to značiti etničko čišćenje i egzodus Srba. ''
Vijesti / Svijet | 28. 09. 2021. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Srbija ne smije dozvoliti da Priština vojno osvoji sjever Kosova i Metohije, prenosi Srna.

"Postoji crvena linija za Srbiju, a to je sjever. Srbija ne smije dozvoliti da Priština vojno osvoji sjever, jer to značiti etničko čišćenje i egzodus Srba. I to je naš nacionalni i državni interes, sve ostalo su manje više detalji", rekao je Dačić za Televiziju "K1".

Prema njegovim riječima, očigledno EU ne shvaća dovoljno da svaki incident na Kosovu i Metohiji može eskalirati. Ukazao je na to i da  Srbiji nizko nije nametnuo da se pregovori o Kosovu i Metohiji vode u Bruxellesu, već je Beograd tražio 2012. godine da Generalna skupština UN usvoji rezoluciju o prebacivanju dijaloga u Bruxelles.

"To je bila potpuno pogrešna odluka i omogućila je da sada ne možemo očekivati da će neke druge zemlje koje nisu članice EU moći imati odlučujuću ulogu u tome. Mogu imati kada se verifikacija dogovora u Bruxellesu prebaci u New Yirk, ali na kraju", rekao je Dačić.

Naveo je da u cijeloj Europi vlada razočarenje kad je riječ o premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju, odnosno njegovim ponašanjem i jednostranim akcijama. Ociejnio je da je Kurti očigledno krenuo putem za koji smatra da će mu donijeti rješenje u njegovu korist, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close