Komentar na Oluju

Dačić: Nisam ja išao u Dubrovnik ratovati, nego Crnogorci

Srbijanski ministar je rekao i da "ne razumije" zašto je na proslavi Oluje bio crnogorski časnik Ivan Mašulović.
Vijesti / Svijet | 06. 08. 2018. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, u gostovanju na TV Pink osvrnuo se na nove tenzije u regiji izazvane godišnjice hrvatske vojno-policijske operacije Oluja.

"Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja slavi etničko čišćenje, te nas više ništa od njih ne može iznenaditi", rekao je Dačić odgovarajući na primjedbe iz Zagreba što je Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, usporedio Oluju s nacističkim zločinima.

Srbijanski šef diplomacije rekao je da rat u Hrvatskoj nije nastao tako što je njegova zemlja izvršila agresiju nego su "Slovenija i Hrvatska izvršile nelegalnu secesiju, nakon čega je uslijedila reakcija Savezne vlade, koju je tada vodio Ante Marković".

Dačić je dodao da je "žalosno što se na proslavi Oluje u Hrvatskoj vijorila izraelska zastava, što je nemoralno prema izraelskom narodu, koji je sa Srbima i Romima najviše stradao u Jasenovcu".

Srbijanski ministar je rekao i da "ne razumije" zašto je na proslavi Oluje bio crnogorski časnik Ivan Mašulović.

"Nisam ja išao u Dubrovnik ratovati, nego Crnogorci", poručio je Dačić i dodao da Hrvatsku treba da "biti sramota" što je u Glini pjevao Marko Perković Thompson koji svojim pjesmama "veliča ustaše".

Kopirati
Drag cursor here to close